Ogórkowa raita z miętą

    (7)
    15 min

    Ogórkowa raita czyli indyjska mizeria, doprawiona świeżą miętą, kolendrą i kuminem. Spróbuj raz a gwarantuję Ci, że na stałe zagości w Twoim jadłospisie!


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 ogórek, obrany i pokrojony w kostkę
    • 400 g jogurtu greckiego
    • 2 łyżki świeżej kolendry
    • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
    • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać ogórka z jogurtem, kolendrą, miętą i kuminem. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Zobacz jak to zrobić!

    Ogórkowa raita z miętą
    Ogórkowa raita z miętą
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (7)

    Komentarze po polsku (1)

    oleńka
    autor:
    0

    Przygotowałam ją do warzyw z grilla, ale nie dodałam kolendry, bo nie wszyscy lubią. Wyszła pycha! Siedziała przez noc w lodówce, więc się przegryzła. Zjedzona do cna, a zrobiona z podwójnej porcji! Super!  -  31 maj 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)