Pasztet wegetariański bez soli

    Pasztet wegetariański bez soli

    9polubień
    9godz.50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo smaczny i wartościowy pasztet, doskonały w diecie wegetariańskiej i dla cukrzyków. Ryż, fasola, warzywa i zioła.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 szklanka ryżu
    • 2 szklanki fasoli, namoczonej na noc
    • 2 marchewki
    • 2 pietruszki
    • 3 cebule
    • 1/3 selera
    • 4 łyżki oleju
    • 1/2 łyżki kolendry
    • 1/2 łyżki kminku
    • 2 łyżki majeranku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  +8godz. moczenie  ›  Gotowe w: 9godz.50min. 

    1. Ryż i fasolę ugotować do miękkości. Zmielić.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Natłuścić foremkę.
    3. Jarzyny zetrzeć na tarce i poddusić na 2 łyżkach oleju.
    4. Na suchej patelni uprażyć kolendrę i kminek, zmielić.
    5. Ryż z fasolą wymieszać z jarzynami i przyprawami na jednolitą masę.
    6. Masę przełożyć do przygotowanej foremki. Wierzch posmarować olejem. Piec przez około 60 minut.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis