Pierogi z malinami

    Pierogi z malinami

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pierogi z malinami to doskonały pomysł na lekki obiad lub podwieczorek. Szczególnie posmakują dzieciom!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g mąki pszennej
    • 1 szklanka wrzącej wody
    • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 kg malin

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Mąkę pszenną zalać wrzątkiem, zagnieść ciasto, stopniowo dodając oliwę aby ciasto było bardziej elastyczne.
    2. Ciasto cienko rozwałkować i wkrajać kółka. Na każde nakładać po 2-3 maliny i zlepiać boki, formując pierogi.
    3. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem łyżeczki cukru. Pierogi wrzucać partiami i gotować do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyciągać łyżką cedzakową i podawać z jogurtem naturalnym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis