Filet z mintaja w sosie śmietankowo-koperkowym

    Filet z mintaja w sosie śmietankowo-koperkowym

    6polubień
    1godz.5min.


    Zrobione przez 5 osób

    Mój smaczny pomysł na rybę w sosie ze śmietany i jogurtu z dużą ilością koperku. Najlepiej podawać z ziemniakami i surówką.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g filetu z mintaja
    • przyprawa do ryb Evita
    • 1/2 cytryny
    • 2 łyżki oleju
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rybę obsypać przyprawą, skropić cytryną i odstawić na 30 minut.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Ułożyć rybę i skropić olejem.
    3. Rybę piec przez 20 minut.
    4. Wymieszać śmietanę z jogurtem i koperkiem, polać sosem rybę i piec przez kolejne 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis