Filet z mintaja w sosie śmietankowo-koperkowym
1 / 1 Zdjęcie:  Adamek
Następne

Filet z mintaja w sosie śmietankowo-koperkowym

Mój smaczny pomysł na rybę w sosie ze śmietany i jogurtu z dużą ilością koperku. Najlepiej podawać z ziemniakami i surówką.

Adamek Washington, Stany Zjednoczone

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 400 g filetu z mintaja
  • przyprawa do ryb Evita
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki koperku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

  1. Rybę obsypać przyprawą, skropić cytryną i odstawić na 30 minut.
  2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Ułożyć rybę i skropić olejem.
  3. Rybę piec przez 20 minut.
  4. Wymieszać śmietanę z jogurtem i koperkiem, polać sosem rybę i piec przez kolejne 10 minut.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie