Łosoś z patelni

    Szybki sposób na smaczny obiad dla całej rodziny. Filet z łososia usmażony na oliwie. Najlepiej prosto z patelni podany ze świeżą surówką. Dobry dla cukrzyków!


    Zrobione przez 29 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g sprawionego łososia
    • sól i biały pieprz do smaku
    • sok z cytryny
    • oliwa do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Łososia opłukać i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut do lodówki.
    2. Na patelni teflonowej rozgrzać oliwę i usmażyć rybę z obu stron.
    3. Podawać prosto z patelni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis