Łosoś z patelni
1 / 1 Zdjęcie:  ElaiWlodek
Następne

Łosoś z patelni

Szybki sposób na smaczny obiad dla całej rodziny. Filet z łososia usmażony na oliwie. Najlepiej prosto z patelni podany ze świeżą surówką. Dobry dla cukrzyków!

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 800 g sprawionego łososia
  • sól i biały pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

  1. Łososia opłukać i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut do lodówki.
  2. Na patelni teflonowej rozgrzać oliwę i usmażyć rybę z obu stron.
  3. Podawać prosto z patelni.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie