Czosnkowy mintaj

    Czosnkowy mintaj

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Mocno czosnkowa ryba smażona z dodatkiem cebulki dymki. Najlepszy jest mintaj lub dorsz. Przepis dobry również w diecie dla cukrzyków.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g sprawionej ryby (mintaj, dorsz)
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka miękkiej margaryny
    • 3 dymki ze szczypiorkiem, posiekane
    • 5 ząbków czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rybę podzielić na nieduże kawałki.
    2. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z margaryną i smażyć cebulkę z czosnkiem przez 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Dodać rybę, przykryć i dusić przez 10 minut. Przełożyć na półmisek, udekorować plasterkami cytryny. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis