Dorsz w pomidorach

    Dorsz w pomidorach

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna ryba pieczona w pomidorach na obiad w rodzinnym gronie. Smaczne i zdrowe, doskonałe również dla cukrzyków.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 750 g filetów z dorsza
    • sól i biały pieprz do smaku
    • 2 łyżki oleju
    • 3 pomidory
    • kilka oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Rybę opłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na dużym kawałku folii posmarowanej olejem lub w naczyniu żaroodpornym.
    3. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, wyjąć pestki i drobno pokroić.
    4. Rybę obłożyć pomidorami i oliwkami. Piec przez około 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis