Sos kurkowy

    Sos kurkowy

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Jeśli lubisz kurki to tym sosem będziesz się zajadać o każdej porze dnia! Aromatyczny, śmietanowy z odrobiną musztardy.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g kurek
    • 1 cebula
    • 4 łyżki klarowanego masła
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 1 łyżeczka musztardy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    2. W rondelku roztopić masło i smażyć cebulę z kurkami, podlewając odrobiną wody. Doprawić solą i pieprzem.
    3. W garnuszku mąkę rozmieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać do kurek, wymieszać i gotować jeszcze przez parę minut.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis