Koperkowy łosoś

    Koperkowy łosoś

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Najprostszy, a jednocześnie bardzo smaczny sposób na łososia. Filet oprószyć koperkiem i papryką, wrzucić na grill a przed podaniem skropić cytryną.

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 400 g filetu z łososia ze skórą
    • koperek i papryka do smaku
    • sok z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. Łososia oprószyć koperkiem i papryką. Ułożyć na grillu skórą do dołu i piec przez 15 minut. Czas pieczenia zależy od grubości filetu, ryba jest gotowa kiedy można ją z łatwością rozdzielać widelcem, a na powierzchni pojawią się białe soki.
    3. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis