Oszroniona żurawina

    Oszroniona żurawina

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    2godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Piękne owoce żurawiny pokryte cukrem, które dodadzą ostatniego szlifu do każdego świątecznego deseru lub dania. Piękne dla oka i wystarczająco słodkie by jeść je same.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 2 łyżki wody
    • 1 łyżka pasteryzowanego białka kurzego lub proszku bezowego
    • 350 g świeżych żurawin
    • 200 g (1 szkl.) cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +2godz. suszenie  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. W średniej misce wymieszać wodę z białkiem, aż będą dobrze wymieszane, ale nie ubite na pianę. Pokryć mieszanką owoce żurawiny. Na dużej blasze do pieczenia wysypać cukier, a następnie obtaczać w nim żurawinę, aż owoce będą dobrze pokryte. Suszyć w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Używać jako ozdobę do deserów, lub je jeść same.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis