Sałatka rybna

    Sałatka rybna

    2polubienia
    1godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Nie przepadasz za gotowaną rybą? Że niby mdła? W tym przepisie jest naprawdę pyszna - jajka, papryka, korniszony, skosztuj!

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 pęczek włoszczyzny
    • 1 cebula
    • 1 liść laurowy
    • 3 ziarenka pieprzu
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 2 goździki
    • 500 g filetów z ryby morskiej
    • Sałatka
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 6 pieczarek
    • 1 czerwona marynowana papryka
    • 1 korniszon
    • 1/2 cytryny
    • pieprz i sól do smaku
    • 4 łyżki majonezu
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Z włoszczyzny, cebuli i przypraw ugotować wywar. Przecedzić i zalać filety rybne. Gotować przez około 20 minut.
    2. Rybę delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w średnią kostkę.
    3. Jajka pokroić w ćwiartki. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i sparzyć wrzątkiem. Paprykę i ogórka pokroić w paseczki.
    4. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, dodać rybę, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać z majonezem. Udekorować plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki na 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis