Rolada z kaczki

    1 godz. 45 min

    Pyszna rolada na świąteczny stół. Doskonała zarówno na gorąco jak i na zimno na przystawkę. Kaczka może być wcześniej mrożona.

    Bogusia

    Podkarpackie, Polska
    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cała kaczka (około 2 kg)
    • pieprz, sól i majeranek do smaku
    • 1 łyżka masła
    • nić kuchenna do związania kaczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Kaczkę umyć, odciąć skrzydła i szyję, z całej tuszki usunąć kości. Jeśli uprzednio była zamrożona, najpierw rozmrozić.
    3. Powstały płat mięsa delikatnie rozbić, posypać przyprawami i wiórkami masła.
    4. Zwinąć w roladę i obwiązać nicią. Piec przez 90 minut, od czasu do czasu polewając wyciekającymi sokami.
    5. Nie zapomnieć o usunięciu nici przed krojeniem!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (10)