Rolada z indyka z porą

    (1)
    1 godz. 5 min

    Kolejny przepis na delikatne mięso drobiowe: pierś z indyka pieczona w rękawie, nadziewana mieloną wołowiną i porą. Polecam jako świąteczne danie obiadowe.

    gee

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 42 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g piersi z indyka
    • 300 g wołowego mięsa mielonego
    • 2 łyżki oleju
    • sól
    • pieprz
    • zioła prowansalskie
    • 1 duża pora, drobno pokrojona
    • 1 jajko
    • dratwa
    • rękaw do pieczenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Pierś z indyka dokładnie wymyć i osuszyć, rozbić delikatnie na płaski płat mięsa wygodny do zawinięcia w roladę.
    2. Mięso mielone podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie.
    3. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    4. Do przyprawionego mięsa mielonego wkroić porę, ostudzić i wbić jajko.
    5. Cały farsz dokładnie wymieszać i nałożyć na rozbity płat piersi indyka. Zawinąć ciasno w roladę, zawiązać dratwą.
    6. Piec w rękawie do pieczenia przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    9

    Przepis wyglada na bardzo fajny, jednak mam wątpliwości; czy mięso jest nadziewane porem? Czy to jakieś inne, nie znane mi warzywo o nazwie "pora" o którym dotychczas nie słyszałam? Bo ja znam warzywo "por".  -  07 sty 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis