Kolorowa rolada drobiowa

    Kolorowa rolada drobiowa

    6polubień
    1godz.30min.


    Zrobione przez 8 osób

    Przepis na drobiową roladę pieczoną w rękawie, cieszy oko i podniebienie. Piersi drobiowe są nadziewane papryką, marchewką, kapustą i serem żółtym.

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 podwójne piersi kuczaka
    • 2 ząbki czosnku
    • sól
    • pieprz
    • słodka papryka w proszku
    • 2 marchewki
    • 1/2 żółtej papryki
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 2 duże liście kapusty
    • 100 g żółtego sera w plastrach
    • 100 g szynki drobiowej w plastrach
    • dratwa
    • rękaw do pieczenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.10min.  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Piersi z kurczaka lekko rozbić, tak aby można było z mięsa zwinąć roladę. Natrzeć czosnkiem i posypać przyprawami.
    2. Marchewkę ugotować na parze i pokroić wzdłuż na cztery części, liście kapusty sparzyć, paprykę umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na paski.
    3. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
    4. Na płacie mięsa układać kolejno: liście kapusty, żółty ser, szynkę w plastrach i na przemian kolorową paprykę i marchewkę.
    5. Zwinąć roladę i ciasno związać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia.
    6. Piec przez 50 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis