Zaloguj się Zarejestruj się

Kolorowa rolada drobiowa

Przepis na drobiową roladę pieczoną w rękawie, cieszy oko i podniebienie. Piersi drobiowe są nadziewane papryką, marchewką, kapustą i serem żółtym.

gee Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 3 podwójne piersi kuczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • 2 marchewki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 duże liście kapusty
  • 100 g żółtego sera w plastrach
  • 100 g szynki drobiowej w plastrach
  • dratwa
  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.10min.  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

  1. Piersi z kurczaka lekko rozbić, tak aby można było z mięsa zwinąć roladę. Natrzeć czosnkiem i posypać przyprawami.
  2. Marchewkę ugotować na parze i pokroić wzdłuż na cztery części, liście kapusty sparzyć, paprykę umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na paski.
  3. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
  4. Na płacie mięsa układać kolejno: liście kapusty, żółty ser, szynkę w plastrach i na przemian kolorową paprykę i marchewkę.
  5. Zwinąć roladę i ciasno związać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia.
  6. Piec przez 50 minut.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie