Sznycel wieprzowy z czosnkiem
1 / 1 Zdjęcie:  DieMensch-Maschine
Następne

Sznycel wieprzowy z czosnkiem

Smaczny przepis na danie obiadowe. Smażony sznycel, wystarczy dodać ziemniaki, surówkę i gotowe. Smacznego!

Składniki

ilość porcji: 2 

  • sznycel z szynki wieprzowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1-2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

  1. Sznycel rozbić na cienki płat. Ja zawsze przykrywam mięso folią, aby nie pryskało na boki, a pod deskę podkładam złożoną ściereczkę, żeby było ciszej.
  2. Sznycel oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące.
  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycel na rumiano, po kilka minut z każdej strony. Patelnię można przykryć, żeby bardzo nie pryskało.

rada

Mięso można natrzeć dodatkowo innymi przyprawami lub ziołami wedle uznania.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie