Sznycel wieprzowy z czosnkiem

    Sznycel wieprzowy z czosnkiem

    2polubienia
    1godz.20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczny przepis na danie obiadowe. Smażony sznycel, wystarczy dodać ziemniaki, surówkę i gotowe. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • sznycel z szynki wieprzowej
    • sól i pieprz do smaku
    • 1-2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
    • mąka do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Sznycel rozbić na cienki płat. Ja zawsze przykrywam mięso folią, aby nie pryskało na boki, a pod deskę podkładam złożoną ściereczkę, żeby było ciszej.
    2. Sznycel oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycel na rumiano, po kilka minut z każdej strony. Patelnię można przykryć, żeby bardzo nie pryskało.

    rada

    Mięso można natrzeć dodatkowo innymi przyprawami lub ziołami wedle uznania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis