Tagliatelle z krewetkami

    Tagliatelle z krewetkami

    4polubienia
    25min.


    Zrobione przez 11 osób

    Pyszne, szybkie danie na każdą okazję. Długie płaskie wstążki makaronu z krewetkami i czosnkiem. Koniecznie z białym winem!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g makaronu tagliatelle
    • 300 g mrożonych krewetek (surowych)
    • sok z limonki
    • natka pietruszki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2-3 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody al dente.
    2. Krewetki obrać i skropić sokiem z limonki. Natkę posiekać.
    3. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i krewetki. Smażyć, cały czas mieszając, aż krewetki zrobią się różowe. Dodać makaron i natkę pietruszki, wymieszać i od razu podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis