Filety z pstrąga w sosie majonezowym

    Filety z pstrąga w sosie majonezowym

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jeden z moich ulubionych przepisów na pstrąga. Aby sos wyszedł pysznie kremowy, najlepiej użyć śmietany co najmniej 18%.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 filetów z pstrąga
    • 4 łyżki oliwy
    • sok z połowy cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • Sos
    • 10 filetów anchois
    • 2 szklanki majonezu
    • 6 łyżek śmietany 18%
    • 1 szczypta pieprzu
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki oliwy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i natrzeć mieszaniną filety.
    2. Anchois drobno posiekać i wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawić pieprzem.
    3. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, smażyć filety z pstrąga po 3-4 minuty na każdej stronie.
    4. Przełożyć na półmisek i polać sosem z anchois.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis