Pstrąg z pomidorami

    Pstrąg z pomidorami

    3polubienia
    2godz.40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo pyszna i soczysta ryba. Dzięki dodatkom z pomidorów i czosnku zyskuje wyrazisty smak. Można spróbować z inną rybą!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 sprawione pstrągi
    • sól i pieprz do nacierania
    • 2 pomidory, pokrojone w plastry
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 duża cebula, pokrojona w plastry
    • kilka gałązek koperku i pietruszki
    • 1 łyżka oliwy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +2godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 2godz.40min. 

    1. Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć w środku i na zewnątrz solą z pieprzem.
    2. Do ryb włożyć pomidory, czosnek, cebulę, gałązki koperku i pietruszki. Włożyć do lodówki na 2 godziny, aby ryba przeszła smakami.
    3. Ryby natrzeć oliwą, zawinąć w folię aluminiową i grillować po 15 minut z każdej strony.

    rada

    Tak przygotowanego pstrąga można również piec w piekarniku.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis