Śledzie z jajkami

    Śledzie z jajkami

    4polubienia
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybka i uniwersalna przystawka dla miłośników śledzika! Ładnie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 cebule
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżka oleju
    • 1 łyżka octu
    • 1 łyżeczka cukru
    • 4 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
    • 5 ugotowanych na twardo jajek
    • 6 śledzi matiasów
    • 1 słoik (300 g) majonezu
    • 1 czerwona papryka
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulę posiekać, przyprawić solą, olejem, octem i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i wymieszać. Ułożyć warstwę na półmisku.
    2. Jajka przekroić na pół i ułożyć na cebuli i ogórkach przekrojoną stroną do dołu.
    3. Filety przekroić wzdłuż na pół i owinąć wokół jajek.
    4. Udekorować majonezem, papryką i pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis