Zaloguj się Zarejestruj się

Śledź pod pierzynką

Doskonała przystawka na świąteczne przyjęcia. Matiasy, cebula, ogórki i jajko pod pierzynką z majonezu i sera.

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 2 filety śledziowe matiasy
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę
  • 5 łyżek majonezu
  • 100 g sera żółtego, startego

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Śledzie pokroić na 1 cm kawałki i ułożyć na półmisku. Pokryć warstwą cebuli i polać olejem.
  2. Na tym ułożyć warstwę ogórków, a następnie jajek. Na wierzchu rozprowadzić majonez i posypać serem żółtym.

Kostka idealna

Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

Kilka dobrych rad...

Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie