Pieczone dzwonka łososia

    Pieczone dzwonka łososia

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty i bardzo smaczny przepis na łososia. Pieczony i podany z sosem grzybowym, dobry na codzienny obiad jak i świąteczne okazje.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 dzwonko łososia na osobę
    • przyprawa do ryb Evita
    • 1/2 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Rybę oprószyć przyprawą, ułożyć na kratce do pieczenia i piec przez 20 minut.
    3. Po upieczeniu skropić cytryną. Można podawać z sosem grzybowym.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis