Śledź z rodzynkami

    Śledź z rodzynkami

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny przepis z rodzinnej tradycji na śledzie w sosie z koncentratu pomidorowego i białego wina, z dodatkiem rodzynek i imbiru.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 5 filetów śledziowych matiasów
    • 2 cebule
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki rodzynek
    • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 kieliszek białego wytrawnego wina

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Matiasy pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.
    2. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać imbir, sól i pieprz i smażyć przez minutę. Dodać rodzynki, koncentrat i wino, dobrze wymieszać i gotować przez 1 minutę. Odstawić do przestudzenia.
    3. Przestudzonym sosem polać śledzie i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis