Niby-szampan

    Niby-szampan

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 213 osób

    Dobry poncz na baby-shower, który wygląda szczególnie ładnie z kręgiem z zamrożonych owoców.

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 2 butelki (po 2 l) piwa imbirowego, schłodzonego
    • 1300 ml soku ananasowego, schłodzonego
    • 2 l soku z białych winogron, schłodzonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Krąg z mrożonych owoców: wlać 1/2 butelki piwa imbirowego do formy do babki z kominkiem. Włożyć do zamrażarki by częściowo zamarzło. Na tym etapie wokół kominka można umieścić jadalne kwiaty lub kawałki owoców. Zalać formę resztą piwa imbirowego i zamrozić całkowicie. Włożyć do misy ponczowej tuż przed podaniem.
    2. W dużej misce ponczowej wymieszać 1 butelkę piwa imbirowego z sokiem ananasowym i sokiem z białych winogron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis