Smażone śledzie

    (1)
    25 min

    Prosty i smaczny przepis na śledzie. Doskonałe na każdą okazję, wystarczy obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor!


    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kg świeżych śledzi
    • sól do smaku
    • mąka do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Śledzie oczyścić, obciąć głowy, wyjąć wnętrzności. Opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i obtoczyć w mące.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć śledzie przez około 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    1

    To ja jeszcze polecam wersję alternatywną - smażone filety w occie, naprawdę idealny smak, taki bardzo wyrazisty, na przystawkę idealny.  -  22 wrz 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis