Lekka surówka z białej kapusty z papryką

    Lekka surówka z białej kapusty z papryką

    5polubień
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Pyszna i prosta surówka z kapusty z dodatkiem ogórka i czerwonej papryki. Idealna na lato, z lekkim sosem vinaigrette.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/4 główki kapusty
    • 1 czerwona papryka
    • 1 ogórek
    • 1 pęczek koperku, posiekanego
    • 1 łyżka cukru
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu jabłkowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i energicznie ugnieść, aby kapusta zmiękła.
    2. Paprykę pokroić w cienkie paski. Ogórka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć nasiona. Pokroić w słupki.
    3. Kapustę wymieszać z papryką i ogórkiem. Dodać koperek, cukier, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
    4. Oliwę wymieszać z octem i polać sosem sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis