Smażone kabaczki z sosem czosnkowym

    Smażone kabaczki z sosem czosnkowym

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Szybki sposób na smaczny dodatek do obiadu. Plastry kabaczka usmażone na złoto i podawane z sosem czosnkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kabaczek
    • olej do smażenia
    • Sos czosnkowy
    • 1 szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego
    • 5 ząbków czosnku, wyciśniętych przez praskę
    • świeżo mielony pieprz
    • sól
    • pieprz cayenne

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kabaczka umyć i pokroić na 1,5 cm plastry. Można oprószyć solą.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć plastry przez kilka minut z obu stron. Odkładać na bok na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
    3. Składniki na sos dobrze wymieszać.
    4. Kabaczka układać na półmisku warstwami i każdą warstwę przekładać sosem czosnkowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis