Makaron ryżowy z grzybami shitake

    Makaron ryżowy z grzybami shitake

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny obiad dla zapracowanych! Zdrowy i sycący makaron ryżowy połączony z zieloną papryką i grzybami shitake.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu ryżowego
    • 250 g grzybów shitake
    • 1 zielona lub czerwona papryka
    • 2 łyżki oleju
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 2 łyżki sezamu
    • 2 łyżki sosu sojowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Makaron gotować przez 5 minut. Grzyby i paprykę pokroić w paski.
    2. Na patelni rozgrzać olej, smażyć grzyby i paprykę przez 5 minut.
    3. Dodać czosnek i sezam, wymieszać i smażyć przez minutę.
    4. Dodać makaron, wymieszać i smażyć jeszcze przez kilka minut.
    5. Na końcu dodać sos sojowy, wymieszać i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis