Jajka po wiedeńsku

    Jajka po wiedeńsku

    4polubienia
    4min.


    Zrobione przez 7 osób

    Szybkie śniadanie lub lunch dla miłośników jajek. Znudziła Ci się jajecznica i jajko na twardo? Koniecznie spróbuj jajka w szklance!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 3 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypiorek do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 4min. 

    1. We wrzącej osolonej wodzie gotować jajka przez 2 minuty.
    2. Jajka lekko ostudzić, obrać i wrzucić do kieliszka (lub szklanki). Zamieszać łyżeczką, doprawić solą i pieprzem.
    3. Szczypior posiekać i posypać nim jajka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis