Kotlety z polędwicy łososiowej

    Kotlety z polędwicy łososiowej

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kotlety to tradycyjna propozycja na obiad. Panierowane plastry soczystego mięsa w tej wersji z dodatkiem sera żółtego.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 plastry (o grubości około 1 cm) polędwicy łososiowej
    • 4 plasterki sera żółtego
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 1 łyżka mąki
    • 2 łyżki tartej bułki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Plastry polędwicy lekko rozbić, obłożyć z obu stron żółtym serem.
    2. Jajko wymieszać z mąką. Na oddzielnym talerzyku przygotować bułkę tartą.
    3. Kotlety obtaczać w jajku, a następnie w bułce.
    4. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron, aż będą rumiane a ser częściowo się roztopi. Podawać na gorąco.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis