Zupa cebulowa

    Zupa cebulowa

    10polubień
    55min.


    Zrobione przez 15 osób

    Smaczna i prosta zupa dla wielbicieli cebuli. Jest w niej mnóstwo ziół: kolendra, cząber, jałowiec czy tymianek. Dobra na każdą porę dnia i roku! Polecam!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 liść laurowy
    • 3-4 ziarenka pieprzu
    • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
    • 2 ziarenka jałowca
    • 1 łyżeczka kolendry
    • 1 łyżeczka vegety
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 1 łyżeczka cząbru
    • 2-3 listki świeżego tymianku
    • 1 kostka rosołowa
    • 3 cebule
    • 2 marchewki
    • 3 łyżki masła
    • 1/2 małego selera
    • 1 mały korzeń pietruszki
    • kilka listków selera naciowego
    • 2-3 gałązki zielonej pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. W 5-litrowym garnku zagotować wodę, wrzucić przyprawy i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu.
    2. Warzywa obrać, marchewkę i cebulę pokroić w plasterki. Masło roztopić na patelni i podsmażyć cebulę.
    3. Do garnka wrzucić pozostałe warzywa, gotować przez około 30 minut. Na końcu dodać podsmażoną cebulę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis