Farfalle z sercami drobiowymi

    Farfalle z sercami drobiowymi

    1polubienie
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Szybki i smaczny posiłek. Serca kurze podsmażone z cebulką i podane z makaronem. Makaron gotuj 2 minuty krócej niż podano na opakowaniu - będzie al dente.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu kokardki
    • 1 cebula
    • 300 g serc drobiowych
    • 2 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
    2. Cebulę pokroić w piórka. Serca przekroić wzdłuż na pół.
    3. Na oleju smażyć cebulę i serca przez około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron i wymieszać.
    4. Można posypać świeżymi ziołami.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis