Karp w śmietanie

    (1)

    Coś dla miłośników karpia: miękka, tłusta ryba smażona w sosie ze śmietany. Wspaniały obiad na każdą okazję, nie tylko na Święta!


    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 400 g świeżego karpia
    • olej do smażenia
    • 4 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Karpia umyć i odfiletować. Pokroić w paski.
    2. Smażyć rybę na oleju, na średnim ogniu, przez 3 minuty z każdej strony.
    3. Dodać śmietanę, sól i pieprz, wymieszać i przykryć. Dusić przez 10 minut na małym ogniu.
    4. Natkę posiekać i posypać nią rybę przed podaniem.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis