Pieczony kalafior

    Pieczony kalafior

    3polubienia
    45min.


    Zrobione przez 9 osób

    Pyszny kalafior zapiekany pod skorupką z sera. Wspaniały dodatek do dań obiadowych lub smaczna propozycja na lunch!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1/2 główki kalafiora
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 150 g sera żółtego, startego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez około 10 minut. Odcedzić.
    3. Śmietanę wymieszać z serem, solą i pieprzem.
    4. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć śmietaną z serem i piec przez 25 minut, aż ser się zrumieni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis