Sałatka z czarnej rzepy, buraków i fety

    Sałatka z czarnej rzepy, buraków i fety

    3polubienia
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo pyszna sałatka, która dostarczy nowych doznań dla podniebienia, a dla skóry, włosów i paznokci cennych witamin i minerałów. Czarna rzodkiew, buraki i feta - samo zdrowie!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 150 g czarnej rzepy
    • 100 g mieszanki sałat
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól do smaku
    • 1 ugotowany burak
    • 100 g sera feta, pokruszonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    2. Wymieszać z sałatą, doprawić solą i dodać śmietanę.
    3. Buraka obrać i pokroić w okrągłe plasterki. Posolić. Ułożyć koło sałaty z rzodkiewką.
    4. Posypać serem feta i podawać.

    Buraki

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o burakach - jak je wybierać, obierać i przygotowywać - koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Jak przyrządzić buraki?".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis