Sałatka z rzodkiewki i jajka

    Sałatka z rzodkiewki i jajka

    12polubień
    10min.


    Zrobione przez 6 osób

    Cudownie smaczna sałatka, błyskawiczna i dobra do każdego obiadu. Chrupiąca rzodkiewka i jajko na twardo.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pęczek rzodkiewek
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Rzodkiewki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w cienkie plasterki.
    2. Jajka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać z rzodkiewką.
    3. Pietruszkę posiekać i dodać do sałatki. Posolić do smaku i wymieszać ze śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Fiola
    autor:
    3

    Pyszne i proste połączenie, choć nie przepadam za śmietaną to się skusiłam. - 30 paź 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis