Smażone żabie udka

    Smażone żabie udka

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    To pozornie egzotyczne danie bardzo prosto się przygotowuje, a mięso smakuje zupełnie jak kurczak, może jest trochę delikatniejsze!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pęczek koperku
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki masła
    • 4 pary żabich udek
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Koperek posiekać. Czosnek pokroić na kawałki.
    2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z koperkiem na małym ogniu.
    3. Żabie nóżki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    4. Lekko obtoczyć w mące i zrumienić na tym samym maśle, co czosnek i koperek. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony. Natychmiast podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis