Pieczarkowa sałatka z krewetkami

    Pieczarkowa sałatka z krewetkami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Smaczna i nietypowa sałatka. Pieczarki, krewetki, ser, cebula, czosnek i sałatka z dodatkiem majonezu. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula
    • 250 g pieczarek
    • 150 g krewetek
    • 2 łyżki masła
    • 150 g sera żółtego
    • 150 g mieszanki sałat
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki posiekać. Krewetki gotować przez 2 minuty i obrać.
    2. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut.
    3. Krewetki pokroić, ser zetrzeć na tarce, a sałatę podrzeć na kawałki.
    4. Sałatę wymieszać z grzybami, krewetkami, serem i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z majonezem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis