Farfalle z grzybami shitake

    Farfalle z grzybami shitake

    1polubienie
    17min.


    Zrobione przez 5 osób

    Cudowny przepis na wegetariańskie danie. Makaron kokardki z aromatycznymi grzybami shitake. Szybkie i smaczne!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g makaronu kokardki (farfalle)
    • 200 g grzybów shitake
    • 1 cebula
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente.
    2. Cebulę posiekać. Z grzybów odkroić nóżki (nie nadają się do jedzenia). Kapelusze pokroić w poprzek w paseczki.
    3. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać grzyby. Shitake zawierają minimalną ilość soków, więc najlepiej smażyć je na małym ogniu przez około 5 minut.
    4. Na patelnię dodać czosnek, makaron, sól i pieprz do smaku, wymieszać i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis