Sałatka z pieczarkami i jajkiem

Prosta i smaczna sałatka. Rukola, pieczarki i jajka, w lekkim sosie z octu balsamicznego i musztardy. Można dodać inne grzyby.

nt-bella

Składniki

ilość porcji: 2 

  • 1 cebula
  • 150 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 200 g rukoli
  • Dressing
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Cebulę i pieczarki posiekać. Cebulę podsmażyć na maśle.
  2. Dodać pieczarki i usmażyć na złoty kolor.
  3. Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół jeśli są małe, a jeśli większe - pokroić w kostkę.
  4. Rukolę ułożyć na talerzu, przykryć gorącymi grzybami z cebulą i ułożyć na wierzchu jajka.
  5. Składniki na dressing wymieszać i polać sałatkę.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie