Sałatka z pieczarkami i jajkiem

    (3)

    Prosta i smaczna sałatka. Rukola, pieczarki i jajka, w lekkim sosie z octu balsamicznego i musztardy. Można dodać inne grzyby.


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 cebula
    • 150 g pieczarek
    • 2 łyżki masła
    • 2 jajka
    • 200 g rukoli
    • Dressing
    • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Cebulę i pieczarki posiekać. Cebulę podsmażyć na maśle.
    2. Dodać pieczarki i usmażyć na złoty kolor.
    3. Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół jeśli są małe, a jeśli większe - pokroić w kostkę.
    4. Rukolę ułożyć na talerzu, przykryć gorącymi grzybami z cebulą i ułożyć na wierzchu jajka.
    5. Składniki na dressing wymieszać i polać sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis