Zupa z pulpetami i papryką

    Zupa z pulpetami i papryką

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna i aromatyczna zupa z dodatkiem pulpetów z mięsa drobiowego. Ziemniaki i jajka ugotowane na twardo sprawiają, że zupa jest bardzo sycąca. Dobra dla dzieci!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr bulionu drobiowego
    • 2 gałązki tymianku
    • 1 liść laurowy
    • 250 g mielonego mięsa drobiowego
    • 2 łyżki masła
    • 1 czerwona papryka
    • 3 ziemniaki
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 jajka
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Bulion zagotować, dodać sól, tymianek i liść laurowy.
    2. Do mięsa mielonego dodać sól i pieprz, formować małe kulki i wrzucać do bulionu. Gotować przez 5 minut.
    3. Paprykę pokroić w paski, a ziemniaki w plasterki.
    4. Ziemniaki dodać do bulionu.
    5. Paprykę podsmażyć na maśle, a następnie dodać do zupy.
    6. Gotować przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Kilka minut przed końcem gotowania dodać czosnek.
    7. W międzyczasie ugotować jajka na twardo.
    8. Z gotowej zupy wyjąć tymianek i liść laurowy.
    9. Zupę podawać w miseczkach z połówkami jajek.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis