Tilapia z boczniakami

    Tilapia z boczniakami

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczne i szybkie danie na obiad dla całej rodziny. Tilapia smażona z grzybami w kremowym sosie śmietanowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 małe, całe tilapie (po 500 g każda)
    • 200 g boczniaków
    • 2 łyżki masła
    • 1 szklanka śmietany
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Tilapie sprawić, odkroić głowę, płetwy i skrzela, oczyścić z wnętrzności. Pokroić na małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Grzyby pokroić w paski. Zrumienić na maśle. Dodać śmietanę, sól i pieprz, i smażyć przez kilka minut.
    3. Rybę obtoczyć lekko w mące i smażyć na oleju przez 3 minuty z każdej strony.
    4. Rybę przełożyć na półmisek i polać sosem grzybowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis