Rukola z żurawiną

    Rukola z żurawiną

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 5 osób

    Rukola jest tak smaczna, że właściwie może być samodzielnym dodatkiem do obiadu lub mięs z grilla. W połączeniu z żurawiną i orzechami nerkowca staje się wykwintną sałatką.

    Romanek Virginia, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/3 szklanki orzechów nerkowca
    • 300 g rukoli
    • 1/3 szklanki suszonej żurawiny
    • 1 łyżka octu balsamicznego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na suchej patelni uprażyć orzechy.
    2. Rukolę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Dodać żurawinę i orzechy, wymieszać. Przed podaniem skropić octem balsamicznym.

    zamiennik

    Ocet balsamiczny jest bardzo intensywny i nie wszyscy go lubią. Można go tu z powodzeniem zastąpić oliwą z oliwek, albo innym ulubionym dressingiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 29 sie 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis