Tarta z grzybami leśnymi

    Tarta z grzybami leśnymi

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna tarta na cieście francuskim z grzybami i serem. Zawsze dodaję ser kozi i żółty, a z grzybów najlepsze są tu kurki lub opieńki.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 g mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 1 cebula
    • 200 g grzybów leśnych (np. kurek lub opieniek)
    • 150 g sera koziego, pokruszonego
    • 2 gałązki natki pietruszki
    • 100 g sera żółtego, startego
    • 2 łyżki oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Cebulę pokroić w piórka, grzyby jeśli są małe zostawić w całości. Podsmażyć cebulę z grzybami na oleju.
    3. Ciasto wyłożyć do foremki na tartę. Na nim ułożyć grzyby z cebulą, posypać serem kozim.
    4. Natkę pietruszki posiekać i posypać tartę. Wierzch posypać startym serem żółtym.
    5. Piec przez 25-30 minut na złoty kolor.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis