Smażone kalmary

    (3)

    Smażone pierścienie kałamarnicy. Fantastyczna przystawka lub szybki, niebanalny obiad, jeśli poda się je z ryżem lub makaronem.


    Zrobione przez 43 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g kałamarnicy
    • 3 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Kalmary opłukać i pokroić w plasterki (krążki). Czosnek rozgnieść.
    2. Kalmary umieścić na durszlaku, oprószyć solą i pieprzem. Dodać czosnek.
    3. Posypać mąką i wymieszać tak, aby wszystko było dobrze obtoczone.
    4. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć kalmary tak, aby na siebie nie zachodziły. Smażyć przez 3 minuty.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)