Aromatyczny pstrąg smażony

    (1)
    15 min

    Prosty i szybki przepis na filety z pstrąga. Posypane bułką tartą z mieszanką przypraw i usmażone na złoty kolor.

    Romanek

    Virginia, Stany Zjednoczone
    Zrobione przez 12 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g filetów z pstrąga ze skórą
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
    • 1/4 łyżeczki soli morskiej
    • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 1 szczypta chili
    • 1 szczypta suszonego koperku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    2. W miseczce wymieszać bułkę tartą z przyprawami. Posypać pstrąga. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć filety skórą do dołu. Smażyć przez 10-12 minut (zależy od grubości filetu). Gotowa ryba da się z łatwością rozdzielać się widelcem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (2)

    czarna
    autor:
    3

    ale prosto- szybko ! i co najważniejsze smacznie! wyśmienicie smakował z czerwoną kapustą  -  15 lis 2012

    cnk
    autor:
    0

     -  08 maj 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)