Grzyby shitake smażone z papryką

    Grzyby shitake smażone z papryką

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Pyszny przepis na doskonałą przystawkę lub dodatek do dań. Grzyby shitake smażone z soczystą papryką, pachnące czosnkiem i koperkiem.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 papryki
    • 250 g grzybów shitake
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 pęczek koperku
    • 3 łyżki oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Czosnek i koperek posiekać.
    2. Z grzybów odkroić nóżki (są zbyt zdrewniałe), a kapelusze pokroić w plasterki.
    3. Na patelni rozgrzać olej, dodać paprykę i grzyby i smażyć, cały czas mieszając. Można przykryć patelnię, shitake nie zawierają dużo wody, więc się ładnie przyrumienią.
    4. Pod koniec dodać czosnek i koperek, i smażyć jeszcze przez minutę na dużym ogniu (bez przykrycia).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis