Halibut smażony z grzybami shitake

    Halibut smażony z grzybami shitake

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Mięsista biała ryba w połączeniu z grzybami shitake i świeżym koperkiem to pyszne danie nie tylko na wyjątkowe okazje! Można go również przyrządzić na grillu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 steki z halibuta (po 150 g każdy)
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • olej do smażenia
    • 250 g grzybów shitake
    • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
    • 1 pęczek świeżego koperku, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Filety oprószyć solą i pieprzem. Lekko obtoczyć w mące.
    2. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć steki.
    3. Z grzybów odkroić nóżki, a kapelusze pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię pomiędzy steki.
    4. Smażyć przez 3 minuty, a następnie odwrócić. Grzyby zamieszać, aby się równo smażyły. Dodać czosnek i smażyć przez kolejne 3 minuty.
    5. Przed podaniem posypać koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis