Biała kiełbasa z cebulą

    Biała kiełbasa z cebulą

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 15 osób

    Jeśli lubisz kiełbasę, koniecznie spróbuj mój przepis. Prosty, szybki i smaczny. Można podawać z chlebem lub ziemniakami jako danie obiadowe.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg białej kiełbasy
    • 3 średnie cebule, pokrojone w piórka
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę z cebulą na złoty kolor. Zalać 50 ml wody i dusić pod przykryciem przez 12 minut, uzupełniając wyparowaną wodę.
    2. Przed podaniem kiełbasę można przekroić wzdłuż, aby otrzymać więcej kawałków.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis