Yattaman

    Yattaman

    Zdjęcie do przepisu: Yattaman
    1

    Yattaman

    (3)
    30min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pyszny deser dla niespodziewanych gości! Pod warunkiem, że pod ręką masz gotowe ciasto francuskie i puszkę brzoskwiń.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    • 1 puszka brzoskwiń w syropie
    • cukier puder do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku około 5 cm. Na każdym położyć po połówce albo ćwiartce brzoskwini (trzeba wziąć pod uwagę, że ciasto przykryte przez brzoskwinie nie urośnie).
    3. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec według przepisu na opakowaniu, przez około 15-20 minut. Odstawić do przestygnięcia, a następnie posypać cukrem pudrem.

    zamiennik

    Brzoskwinie można zastąpić dżemem albo konfiturą.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis