Suszone grzyby smażone w panierce

    Suszone grzyby smażone w panierce

    2polubienia
    1godz.50min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Bardzo aromatyczny i smaczny dodatek do dań lub przystawka. Najlepsze są borowiki, maślaki lub podgrzybki.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 8 sztuk średniej wielkości grzybów suszonych
    • 1/4 litra mleka
    • 30 g mąki
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 60 g bułki tartej
    • 60 g tłuszczu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +1godz. moczenie  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. Grzyby umyć i namoczyć w mleku na 1 godzinę. Dodać odrobinę wody i ugotować do miękkości. Odcedzić, a wywar można wykorzystać do zupy, sosu lub innych dań.
    2. Grzyby panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć grzyby z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis